Interview Miguel Beck

Wat doe je precies bij Rometron?

Miguel vertelt: “Rometron maakt producten die complexe printplaten bevatten. De printplaten, in combinatie met de software, zorgen ervoor dat bladgroen gedetecteerd kan worden en ook heel precies en accuraat bespoten kan worden. De productie van de printplaten vindt plaats in ons pand in Steenderen. Soms vallen er in de productie printplaten uit, en die repareer ik dan. Ook komen er soms printplaten uit het veld terug. Daar pleeg ik dan onderhoud op.”

Wat heb je gedaan, voordat je bij Rometron kwam te werken?

“Op mijn 24e ben in naar Nederland gekomen, nadat ik een technische opleiding in Suriname heb gevolgd. In Nederland heb ik bij verschillende bedrijven gewerkt, van middelgroot tot beursgenoteerde bedrijven als Neways en Prodrive Technologies, allemaal met een link naar electronica. Mijn hart ligt bij het re-worken en repareren van PCB’s, in de volksmond printplaat genoemd. Ook heb ik vaak trainingen gegeven over hoe printplaten het beste geserviced kunnen worden en over de handmatige assemblage van PCB’s en producten”, legt Miguel uit.

Hoe bevalt het werken bij Rometron?

“Heel goed! Ik ben aan het begin van het jaar verhuisd naar Arnhem, en was op zoek naar een bedrijf dat innovatief is en waar PCB’s een belangrijk onderdeel uitmaken van het eindproduct. Na enig speurwerk kwam ik terecht bij Rometron”, vertelt Miguel enthousiast.

“Rometron heeft kwaliteit hoog in het vaandel staan. En dat komt ook ten uitdrukking in de machines en tools die we gebruiken”, vult Miguel aan.” Zo werk ik zelf bijvoorbeeld met een Digitale Tagarno microscoop, die het voor mij vergemakkelijkt om de root cause van een niet werkende printplaat te ontrafelen!”

Wat is er zo leuk aan het werken bij Rometron?

“Het bedrijf is nog echt aan het groeien, waardoor je veel vrijheid en veel verantwoordelijkheid hebt. Mijn rol kan ik voor een groot deel ook nog zelf vormgeven en ik kan ook op eigen initiatief met collega’s verbeteringen in het proces bespreken. Het voordeel is dat deze dan ook relatief snel kunnen worden doorgevoerd”, geeft Miguel aan.

“Doordat ik mijn werk zelf kan inrichten, kan ik verschillende werkzaamheden goed afwisselen en kan ik ook zelf prioriteit aangeven aan wat er eerst moet gebeuren. Rometron is een hele prettige werkgever, in die zin dat zij ook de mogelijkheid bieden voor scholing en ik ook doorgroeimogelijkheden zie!”

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.