Open application

Rometron, wereldwijd marktleider op het gebied van precisiespraying, is misschien wel het best bewaarde geheim van de Achterhoek. Met een flinke dosis nuchterheid, een goed doordachte visie en een enorm doorzettingsvermogen is Rometron de afgelopen 25 jaar uitgegroeid tot een internationale speler van formaat. Rometron’s product WEED-IT© wordt verkocht en gebruikt in Australië, Noord- en Zuid-Amerika en Zuid-Afrika!

Rometron in het kort

Het Weed-IT systeem werkt door middel van zogenaamde “spot spraying”, waardoor zeer gedoseerd een beperkte hoeveelheid onkruidbestrijdingsmiddelen wordt toegediend op gedetecteerde onkruid, op grote akkerbouwarealen. De voordelen van Weed-IT zijn legio. Boeren en loonwerkers zetten het in om onkruidzaadbanken te elimineren en ook om de beschikbaarheid van gewasvocht te maximaliseren. De belangrijkste reden van het succes van WEED-IT ligt echter in de besparing op de kosten van onkruidbestrijdingsmiddelen, wat kan oplopen tot 95%. Op dit moment wordt er jaarlijks al meer dan 10 miljoen hectare bewerkt en meer dan 30 miljoen liter herbicide bespaard. Dit is gelijk aan 1.000 grote tankwagens van 30.000 liter!

Van ontwerp tot productie: alles onder één dak

Rometron’s groei gaat ook letterlijk “door het dak”! Op dit moment wordt er een extra hal bijgebouwd nadat het pand in 2011 en 2018 ook al enorm was uitgebreid. Uniek is dat alle producten ter plekke worden ontworpen (hardware en software), ontwikkeld, geassembleerd en gecontroleerd. Er wordt een innovatief product gemaakt tussen de akkers van Steenderen, voor gebruik op akkers wereldwijd!

Wij van Rometron: nu en in de toekomst

Binnen Rometron mag iedereen zichzelf zijn. En is iedereen trots dat we een steentje mogen bijdragen aan het (indirect) verminderen van het toepassen van onkruidverdelgingsmiddelen, binnen de akkerbouw. We zijn no-nonsens, open en bescheiden. De meeste mensen die bij ons werken komen uit de buurt.

We zijn op dit moment met bijna 50 mensen, waarvan meer dan de helft de afgelopen 3 jaar in dienst is getreden. Ongeveer 30% van het team houdt zich bezig met R&D en productontwikkeling. We hebben een enorme groei doorgemaakt. In ons 25e levensjaar staat er nu een leuk team mensen. Trots en toegewijd en klaar voor de toekomst van Rometron!  

Lekker werken bij Rometron

Bij Rometron werk je in een multidisciplinair team aan uitdagende projecten. Het nemen van initiatief en ondernemerschap wordt gewaardeerd. Wij zijn betrokken bij onze klanten. We zijn leergierig en houden elkaar scherp. Naast dat we hard werken, pauzeren we graag samen en lopen we in onze lunchpauze samen een blokje om.

Ook deel uit maken van dit topteam?

Om te kunnen blijven groeien, zijn we regelmatig op zoek naar nieuwe enthousiaste medewerkers die met ons willen bouwen aan een innovatief product. Wil jij een bijdrage leveren aan een duurzamere wereld bij een internationaal bedrijf, maar zie jij jouw gewenste functie niet tussen de vacatures staan, dan nodigen we je van harte uit om een open sollicitatie te sturen naar HR@rometron.nl. Wij nemen dan graag contact met je op!

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.